Home
images/grupowe_2018.jpg

Uczniowie i pracownicy „Kolorowej Szkoły” Niepublicznej Szkoły Podstawowej w Ostrołęce w dniu 9 października 2018 roku postanowili wesprzeć osoby z Zespołem Retta, zakładając fioletowy element stroju.

Wszyscy mienili się w tym dniu różnymi odcieniami koloru fioletowego, aby zjednoczyć się z osobami z Zespołem Retta – informuje Beata Opólko oligofrenopedagog.

Ten symboliczny czyn miał na celu uświadomienie wszystkim, że Milczące Anioły bo tak nazywane są osoby z Zespołem Retta zasługują na szacunek, wsparcie, możliwość realizacji swoich marzeń, pasji i dążeń.

Obchodząc ten dzień w naszej placówce chcemy pokazać, że Milczące Anioły mają prawo być traktowane jak „cud narodzin”. Mają prawo do naszej troski, do kolejnego jutra, aby każdy z nas potrafił znaleźć w nich cechy, którymi można się zachwycić.

Do „Kolorowej Szkoły” uczęszcza wspaniała uczennica Julia. Nasz Milczący Anioł codziennie pokonuje trudności, walczy z dolegliwościami a mimo to jest zawsze uśmiechnięta, aktywna i gotowa do poznawania świata. To ona codziennie pokazuje nam jak się przyjaźnić, dążyć do najmniejszego celu wytrwale, jak cieszyć się sukcesem i radzić sobie z porażką.

Dziękujemy wszystkim, którzy w tym niezwykłym, niebiańskim i „fioletowym” dniu wspierali osoby z Zespołem Retta.

Juleczko dziękujemy, że jesteś z nami – informuje Beata Opólko oligofrenopedagog.

fot. „Kolorowa Szkoła” Niepubliczna Szkoła Podstawowa w Ostrołęce

Najczęściej czytane

Kontakt

"Kolorowa Szkoła"
Niepubliczna Szkoła Podstawowa

ul. Poznańska 34/36
07-409 Ostrołęka

tel. 508 86 18 55

Kronika - 2016/2017

Kronika - 2017/2018

Kronika - 2015/2016

Kronika - 2018/2019